Letná sezóna začína!

Milí zákazníci,

leto sa pomaly, ale isto blíži a my sa naň pripravujeme.
5299741jpg

Už teraz u nás v ponuke nájdete stolové aj stojaté ventilátory, stačí si vybrať, ale ako vybrať ten správny? Máme pre Vás pár tipov:

Stolové ventilátory
Stolový ventilátor je skvelým riešením v obmedzenom alebo menšom priestore, ako je napr. Váš pracovný stôl. Sú lacnejšie, ale majú aj menší výkon.

Stojanové ventilátory
Stojanový ventillátor odporúčame v prípade, že sa s ním chcete s niekým podeliť. Sú vhodnejšie napr. do kancelárií, kde nesedí len jeden človek. Výhodou je, že majú viacero polôh a rýchlostí. Môžu byť však nestabilné.

Stĺpové ventilátory
Stĺpový ventilátor je rozhodne stabilnejšou verziou stojanového ventilátora. V čom sa však odlišujú, je výkon a teda stĺpový ventilátor je oproti stojanovému mierne neefektívnejší, nakoľko vzduch cirkuluje pod určitým uhlom. Do modernejšieho priestoru však zapadne určite lepšie vďaka dizajnu.

Axiálne ventilátory
Sú vhodné do kúpelní a WC pretože sú určené pre inštaláciu v malých miestnostiach s nutnosťou odvetrávania vlhkosti a zápachu.

Aké sú dôležité parametre pri výbere?

Výkon a príkon Väčšina bytových ventilátorov má výkon do 20 W, niektoré priemyselné však môžu dosahovať aj niekoľko stoviek W. Bytové ventilátory majú príkony porovnateľné s bežnou žiarovkou, takže nepotrebujú samostatné istenie. Väčšinou platí, že čím vyšší výkon, tým väčší prietok vzduchu.

Prietok vzduchu
Tento parameter udáva, koľko vzduchu dokáže ventilátor odsať za určitý čas. Ide o hodnotu uvádzanú v metroch kubických za hodinu (m³/h). Ak poznáte objem miestnosti, kam ventilátor chcete umiestniť, môžete si rýchlo a jednoducho spočítať, či vám vybraný model bude vyhovovať.

Hlučnosť čím väčší výkon, čím viac otáčok, tým väčší prietok vzduchu, ale bohužiaľ i väčšia hlučnosť. Pri štandardných izbových ventilátoroch narazíte na hlučnosť okolo 40–50 dB. Vyššie hodnoty 59 dB a viac už sú pre značnú časť ľudí nepríjemné, vyskytujú sa najmä u náročnejších prístrojov.

Pokiaľ však stále váhate aký ventilátor si vybrať, radi Vám s výberom poradíme.